Як якісна хімія для чищення витяжок, димоходів, коптильних шаф, вентиляції може суттєво полегшити сам процес і убезпечити вашу роботу.
Ресторани, видалення залишків жирів і білків, видалення нагару і кіптяви - всі ці поняття йдуть рука об руку, і не можуть бути розділені між собою. Це часто означає головний біль при чищенні та прибиранні. Той, хто стикався з видаленням залишків жирів, кіптяви, нагару, добре розуміє, наскільки це трудомісткий процес, який необхідно робити досить часто. Таке чищення є обов'язковим. Передові технології реально і суттєво допомагають дуже сильно полегшити чистку витяжки, коптильної або духової шаф, зберігаючи при цьому ваш ресторан або виробництво в постійному робочому стані, а сам етап чистки не складним і безпечним.
Видалення жирів та кіптяви.
Топ-3 причини, з яких комерційні витяжки, виробничі коптильні камери, вентиляція потребують обов'язкового та частого очищення
Немає сумнівів у тому, що регулярна чистка витяжок, коптильних шаф, димоходів, печей необхідна не тільки для підтримки роботи вашого ресторану або виробництва з максимальною ефективністю, а й з міркувань безпеки та гігієни (чого тільки вартий постійний запах гару після ...).
Ми натрапили на цікаву статистику, яку опублікувала європейська асоціація протипожежного захисту «Пожежі в закладах громадського харчування». 22% зареєстрованих пожеж у ресторанах були пов'язані із залишками жирів, білків на робочих стінках та поверхнях.
- Запобігання пожежі: кухонні вентиляційні системи, які не очищаються регулярно, становлять серйозну небезпеку виникнення пожежі, оскільки вони накопичують товсті шари жиру та бруду, які легко займаються і можуть виступати як чудове паливо. Саме такі відкладення служать осередком при спалаху пожежі (найгірший сценарій для будь-якого бізнесу).
- Страхова відповідальність (з Європейського досвіду): Якщо ресторан або коптильне виробництво працює після встановленої дати проведення обов'язкової перевірки та чищення кухонних вентиляційних каналів, таке підприємство несе повну відповідальність за будь-які збитки через пожежу.
- Продуктивність та ефективність: Чиста кухонна витяжка та вентиляційна система скорочують технічне обслуговування та підвищують ефективність. Це призводить до збільшення повітряного потоку над кухонними приладами та дозволяє повітряній масі, що містить запах гару, кіптяву, залишки жирів, нагар, правильно виходити з приміщення через витяжку і не затримуватися в приміщенні, покриваючи всі поверхні жирною плівкою, до якої як на клей прилипає пил і все, що літає в повітрі. Така плівка має стійкий неприємний запах гару. Крім того, постійно чиста вентиляційна система кухні означає, що шанси на поломку вмонтованого електричного обладнання суттєво знижуються. Що впливає на працездатність самого виробництва, ресторану чи кухні.
Як часто слід чистити комерційні вентиляційні системи від жиру та кіптяви?

Ми переклали міжнародні правила щодо перевірки та очищення вентиляційних систем (вентиляції) у даній галузі. Усі ресторани потрапляють до однієї з чотирьох категорій для контролю відповідно до правил "Контролю вентиляції та протипожежного захисту комерційних систем":
- Щомісяця: Ресторани, що використовують тверде паливо, таке як деревне вугілля або дрова, повинні перевірятися щомісяця. Чистка вентиляції необхідно проводити максимально часто.
- Щокварталу: підприємства з виробництва їжі.
- Раз на півроку: Ресторани з невеликим обсягом приготування їжі.
- Щорічно: Ресторани з невеликим обсягом приготування їжі, такі як денні табори, сезонні підприємства та кафе-ресторани, центри для літніх людей, гірськолижні курорти тощо.
Регулярні перевірки вентиляційних систем кухні в ресторанах можуть проводити сторонні компанії (клінінгові компанії), які також професійно вміють надавати таку послугу. Але стійкий запах гару після приготування їжі, скупчення жиру у вентиляційній системі, нагар, кіптява, залишки білків – це не вирок для штатного персоналу ресторану чи підприємства. Застосовуючи професійну хімію (саме професійну хімію для видалення нагару, жирів, кіптяви ми пропонуємо вашій увазі) персонал або просто підготовлений співробітник може легко виконувати чистку вентиляції за необхідності. Все досить просто, оцінили візуально стан поверхні, взяли концентрат DM Foam-S Extra, розмішали простою водою (бажано теплою), налили в ємність з розпилювачем готовий засіб і нанесли на поверхню. Все!!! Звичайна процедура.
Якщо ресторан або виробництво проводить перевірку або чистку вентиляції сторонньою компанією, попросіть фірмову наклейку з датою та логотипом клінінгової компанії (хто проводив чистку вентиляції). Наклейку можна наклеїти на будь-якій стороні чистого витяжного або духового шафи. Наклейка повинна містити інформацію, коли і ким була перевірена і очищена вентиляція і саме приміщення, а також дата наступної чистки та прибирання. Як правило, державні контрольні органи високо оцінюють такий підхід. Але дана наклейка/документ, в першу чергу, потрібен Вам для власного контролю. Ви завжди можете визначити дату останньої чистки витяжки і всього приміщення.
Як і чим почистити витяжку або коптильну шафу в ресторані або виробництві? Що уявляє звичайна людина про процедуру видалення жиру, нагару, кіптяви, запаху гару з поверхні.
На перший погляд, чистка вентиляції, духової шафи, кухонної плити - це брудна робота. Перед початком видалення жирів і бруду простір навколо кухонної витяжки повинен бути порожнім, відповідно електроприлади відключаються і при можливості переміщуються, газові лінії відключаються і проводяться інші заходи. Як тільки простір звільняється, береться вода, ганчірка, папір, старий одяг або захисний комбінезон. Приступаємо чистити кіптяву і нагар. Без спеціальних засобів для жировидалення цей процес займає кілька годин інтенсивної роботи.
Але! Кращий засіб і кращий жировидалювач DM Foam-S Extra робить реальні чудеса. Цей засіб призначений для видалення сажі, кіптяви, залишків жирів і білків, чудово справляється з наслідками після пожеж і обстрілів. Дивитися відео. Це дуже економний засіб. Дозування: 2-5%. Виходить, з 1 літра концентрату ви отримуєте 20 літрів готового розчину для чистки витяжки та робочої поверхні.

Наносіть засіб на поверхню, жир, гар, кіптява моментально розчиняються і пливуть. Залишається просто витерти сухим папером. Якщо є можливість, можна змити водою.
Під час багатогодинного процесу прибирання ресторанів, які часто бувають відкриті 24 години на добу, процес прибирання або чищення приносить багато незручностей (особливо видалення нагару після пригорання). З DM Foam-S Extra такої проблеми не буде. Дивимося на фото і відео. Після очищення звичайними традиційними методами вентиляційна система буде чистою, але інша частина кухні, приміщення часто знаходиться в безладді. Бризки та залишки жирів будуть по всьому периметру.
Ні в якому разі ми не намагаємося "намалювати" картинку, в якій засіб для видалення жирів, кіптяви і нагару DM Foam-S Extra робить всю роботу замість людини. Звичайно, без участі людини і наявності правильних рук DM Foam-S Extra залишиться просто концентрованим засобом у пляшці. Але за наявності бажання, відповідальності за чистоту і любові до свого робочого місця цей засіб заощадить вам колосальні ресурси:
- дорогоцінний час
- кількість задіяного персоналу.
Що робить вентиляційну систему чистою?
У типовій ресторанній вентиляційній системі є чотири основні частини:
- Вентиляційний капюшон (забірник). Цей великий навіс з нержавіючої сталі встановлений над кухонними приладами або самою робочою поверхнею. Він приймає основний "удар" від "бушуючих" після смаження залишків жирів. З одного боку ця частина витяжки найбільш забруднена, але з іншого боку - легкодоступна. Саме цій частині вентиляції необхідно приділяти максимальну увагу. Що мається на увазі, приготований розчин з DM Foam-S Extra повинен знаходитися завжди на видному місці і бути під рукою.
Для інформації: засіб для видалення залишків жирів, білків, кіптяви, нагару поставляється і далі реалізується в концентрованому вигляді. Відповідно робочу рідину необхідно приготувати. Найкраще розбавляти з дистильованою водою. Така вода максимально довго зберігає миючі властивості DM Foam-S Extra. Будь-яка вода містить солі, які нейтралізують миючі властивості будь-якої хімії.
Повернемося до кухні. Якщо систематично наносити засіб на поверхню і не давати накопичуватися багатогодинним шарам жиру, процес видалення жирів, білків і нагару буде зведений до мінімуму, і буде прирівнюватися до звичайного миття посуду.
- Перегородки - також відомі як капюшонні фільтри, сітка. Часто виготовлені з металу. Їх основна роль полягає в уловлюванні жирового, білкового пилу, диму з нагаром і т. д. Ця сітка досить складно миється в звичайних умовах. Але не в нашому випадку. І знову DM Foam-S Extra. Знімаємо сітку. Це мінімум зусиль. Ставимо в мийку. Наносимо приготований розчин для видалення нагару, жиру, кіптяви DM Foam-S Extra і змиваємо водою. Все!!!
- Повітроводи - самі канали з великих труб, які з'єднують навіс витяжного капота з витяжним вентилятором. Тут все складніше, оскільки обмежений доступ і можливо знадобиться частковий демонтаж. Якщо дійшло до цього, DM Foam-S Extra в більш сильній концентрації без будь-яких зусиль видалить давні відкладення різних типів жирів, залишки білків, після копчення, нагар і т. д. Але якщо попередні два пункти систематично застосовувати, демонтаж вам точно не загрожує.
- Витяжні вентилятори. Зазвичай знаходяться на даху, лопаті легко доступні і досить легко чистяться. Але, систематично проводьте профілактику перших двох пунктів, і як виглядають вентилятори ви знати точно не будете.
Використання сучасних миючих засобів в ресторанному секторі, харчовій промисловості.
Застосування хімії для видалення жирів, нагару при очищенні вентиляції суттєво економить час, дуже сильно підвищує якість виконаної роботи (варто згадати, як складно видалити кухонний нагар у ресторані після пригорання). Той, хто дружить з хімією, цікавиться розвитком цієї галузі, напевно нас розуміє і підтримує. Сода, сіль або димексид - все це тінь з СРСР, яка досі нас супроводжує. Часи, коли для видалення нагару, кіптяви, жиру використовували ці три назви давно пройшли. Що робити з запахом гару - це була окрема історія. Також йдуть і часи з вигаданим міфом про виробництво миючих засобів за ліцензією, наприклад з Італії. Створення якісної продукції для ресторанного сектора, харчової промисловості, яке швидко та безпечно очистить вентиляцію, видалить нагар, кіптяву, запах гару - це непросте завдання. Я можу сміливо навести приклад, який особисто тестував і пробував. Ми взяли два однакових за характеристиками засоби, які повинні без проблем впоратися з запахом гару, видалити кіптяву, нагар, швидко очистити вентиляцію. Виробники дуже відомі у всьому світі. Їх фабрики застосовують найпередовіші технології, мають сучасне обладнання та лабораторії, випускають приблизно однакову чистячу продукцію для різних секторів застосування. Ми порівнювали два засоби для видалення жирів, нагару, залишків білків, кіптяви, запаху гару. На практиці ці два засоби виявилися абсолютно різними, вони по-різному працюють, на виході ми отримуємо різний результат. Вірніше сказати, результат ми отримуємо однаковий, обидва відмінні, але ось процес очищення різний, різні зусилля при чищенні були докладені, різна кількість часу витрачено. В теорії все просто: взяв засіб, вивчив склад, і створив аналог. На практиці виглядає все інакше. Тільки в казках і в вигаданих міфах виробники роздають так звані ліцензії на виробництво під своїм ім'ям миючих засобів або продукції. А хто буде нести відповідальність, де брати якісні компоненти? Є багато питань, які залишаться без відповідей.

Видалення сажі, кіптяви, залишків жирів, чистка витяжок, духовок, коптильних шаф, усунення запаху гару після пожежі – всі ці властивості є у DM Foam-S Extra від CidLines (Kenotek). Це гарантовано максимально висока якість, зроблено в Бельгії і має шикарну ціну. Ми офіційний постачальник продукції CidLines в Україну. Замовляючи у нас, Ви можете точно бути впевнені в оригінальності продукції.
З повагою команда Kenotek Ukraine.
Вся продукція